Publicerad den Lämna en kommentar

Mörkersikte – Såhär funkar det!

Förenkla nattjakten med ett mörkersikte

Förenkla nattjakten med ett mörkersikte

Nuförtiden är mörkersikten inte något speciellt att äga. Men det var inte länge sedan det var endast militären som använde sig av den banbrytande tekniken som var mörkersikte. I takt med att tekniken har gått framåt har det blivit billigare med mörkersikten samt att det har blivit lagligt för jägare att använda sig av mörkersikten vid jakt på vildsvin.

Hitta rätt hjälpmedel för dig

Hitta rätt hjälpmedel för dig

Det enklaste sättet att jämföra olika mörkersikten är att ta del av olika bäst i test. Där kan du enkelt läsa på vad de olika märkena och modellerna erbjuder. Kanske är du ute efter en speciell funktion? Eftersom det finns en del olika mörkersikten för jakt är det smart att göra efterforskningar.

När du söker efter ett bäst i test är det enklaste och smidigaste sättet att helt enkelt söka på mörkersikte test. Då får du fram en hel del olika resultat. Och det är alltid bäst att läsa fler än en artikel för att få fram så mycket information som möjligt. Eftersom ett mörkersikte jakt är ett hjälpmedel är det viktigt att du hittar rätt modell för dig.

Se över din budget

Se över din budget

Innan du börjar leta efter ett mörkersikte är det smart att se över hur mycket du är villig att lägga på detta hjälpmedel. Annars är det lätt att gå för den allra bästa modellen som självklart även är den dyraste! Även om ett mörkersikte alltid kostar flera tusen behöver du absolut inte köpa den allra dyraste modellen.

Användarvänlighet är en viktig punkt

Användarvänlighet är en viktig punkt

När du är ute och jagar på natten vill du inte fastna i svåra operativsystem som krånglar till hela jakten. Om du är van vid att hantera olika sorters teknik kan det vara värt det att köpa en svårare modell. Men oftast vill du ha en enkel modell när du sitter ute i fält, speciellt under natten!

Se även över om det mörkersikte du intresserar dig för är kompatibelt med det sikte du vanligtvis använder. Om inte kan det vara så att du måste köpa ett nytt sikte! Om du kan undvika det är det bättre för plånboken. Samt att du slipper skjuta in ett helt nytt sikte vilket förenklar för dig själv. Läs mer om mörkersikten här!

Praktiska tips

  • Ta pauser för att undvika trötthet i ögonen
  • Ha alltid med dig extra batterier
  • Skydda mörkersiktet från vatten, även om det är vattenavvisande
  • Rengör objektivet enligt instruktionerna som följer med
  • När du är utan månsken under natten kan du förbättra siktet med IR-ljus
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *